Autós Hírek

Jövőre mutatják be kombiként is az új BMW 5-ös szériát

A legújabb generációs 5-ös BMW palettája komoly mértékben kibővül jövőre. Érkezik ugyanis a Touring, azaz a kombi változat, mely a hibrid hajtások mellett teljesen elektromos formában is elérhető lesz, de még egy M-es verzió sincs jelenleg kizárva.

 

A BMW idei egyik legfontosabb újdonsága az új 5-ös széria bemutatása volt, mely a hagyományos hajtásokat kereső ügyfelek mellett az elektromos vásárlókat is megszólította. Most tovább bővülnek a lehetőségek, jövőre ugyanis érkezik a Touring, azaz a kombi változat.

A korábban már kiszivárgott szabadalmi képek egyike

A német gyártó ezt egy kedvcsináló képecskével jelentette be, melyen az autó sziluettjét csodálhatjuk meg, ami ténylegesen hagyományos kombi vonalakról árulkodik. A G61 kódnévvel ellátott modell tehát üde színfolt lesz az egyre inkább SUV irányba eltolódó bajor palettán.

A teljesen elektromos i5 Touring tesztelés közben. Forrás: Carscoops

Technikai részletekről annyit árultak el egyelőre a gyáriak, hogy a hajtások alapvetően megegyeznek majd a szedán változatéval, azaz a puttonyos is elérhető lesz mild, sima és konnektoros hibridként egyaránt, de persze megtalálható lesz a teljesen elektromos i5 Touring is a kínálatban. Ami még kiemelendő, hogy egyes híresztelések szerint a BMW XM hibrid hajtáslánca is bekerülhet majd az 5-ös repertoárjába 800 lóerős teljesítményre feltornászva, ezzel némi karosszéria kiszélesítés után kiadva a kimondottan izgalmasnak hangzó M5 Touring variánst.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button