______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Japán importőr vásárolta meg a Caterham márkát

hirdetés

A japán VT Holdings mostantól a Caterham tulajdonosa, miután a márka ázsiai importőri feladatait ellátó cég megvásárolta a gyártót. Az új tulajdonos a régen kitaposott úton menne tovább persze alapos modernizálás után.

 

Aki jártas a könnyű építésű és klasszikus dizájnnal megrajzolt sportkocsik világában, az biztos, hogy hallott már a Caterham Cars-ról, mely 1972-ben nőtte ki magát Lotus kereskedésből önálló márkává. Az angol cég a 7-es szériával (mely szintén Lotus eredetű) szerzett magának hírnevet, ezzel bekerülve az egész világon ismert egzotikus gyártók közé.

Most ezen neves márka lelt új tulajdonosra, miután a japán VT Holdings bejelentette, hogy egy publikusan meg nem nevezett összegért cserébe megvásárolja a céget. Elsőre váratlan fordulatnak tűnik a dolog, de a VT Holdings már 12 éve a Caterham legnagyobb importőre Ázsiában, ezen felül Lotus modellek és Royal Enfield motorkerékpárok terjesztésével is foglalkozik, tehát lényegében otthon érzik magukat az angol járművek világában.

hirdetés

“A VT Holdings büszkén üdvözli a Caterhamet a csoportban” – mondta Kazuho Takahashi, a cégcsoport igazgatója. “Nem csak egy világszerte ismert sportautó-gyártót sikerült ezzel megvásárolnunk, hanem egy autós legenda is a birtokunkba került. Meg fogjuk védeni és fejlesztjük a 7-es szériát, hogy az megfeleljen az előttünk álló jogalkotási kihívásoknak.”

A Caterham tehát modernizálás elé is néz a japán fél közleménye szerint, ám fontos kiemelni, hogy mindezek mellett igyekeznek hűek maradni a gyártó által képviselt értékrendhez. “Takahashi-san és a csapata valóban megérti a Caterham márka DNS-ét, örökségünket, ügyfeleink igényeit és a szenvedélyeinket” – hangzott Graham Macdonald, az angol gyártó vezérigazgatójának álláspontja. “Mindannyian izgatottak vagyunk, hiszen elkezdjük írni ennek a nagyon különleges márkának a következő fejezetét.”.

hirdetés

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button