______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Ittas vezetőktől elkobzott autókat küld Lettország Ukrajnába

hirdetés

Lettországban egy tavaly érvénybe lépett törvénymódosításnak köszönhetően az állam elkobozhatja a komoly mértékben ittas sofőrök autóját. Gyűlnek is szép számmal a kocsik, amiknek most egy részét Ukrajnába küldik segélyszállítmányként.

 

Az ittas vezetést érthető módon minden országban komolyan büntetik, ám vannak olyan helyek, ahol a piáson volán mögé pattanók még jobban pórul járhatnak. Ilyen Lettország is, ahol egy tavaly érvénybe léptetett törvénymódosításnak köszönhetően a felelőtlen sofőrök még az autójukat is bukhatják.

Bizony, 2022 év elejétől aki úgy vezet Lettországban, hogy a véralkohol szintje meghaladja az 1,5 g/l értéket, annak nem csak a jogosítványát vonják be, hanem amennyiben sajátja az autó, vagy a saját cégéhez tartozik, szó nélkül elkobozza az állam.

hirdetés

Mennyire veszik komolyan? A tavalyi évben 4200 autót sikerült így lefoglalni, melyek egy részét árveréseken adják el vagy pedig állami szolgálatba helyezik, illetve most adódott egy másik jótékonysági cél is mindezek mellett.

A lett kormány ugyanis úgy döntött, hogy a háború sújtotta Ukrajnát ezekkel az elkobzott autókkal támogatja, amiket segélyszervezetek, orvosok, mentősök, rendőrök vagy pedig a katonaság használhatnak majd tovább. Az első szállítmány már el is indult Ukrajna felé, a tervek szerint pedig innentől minden héten több tucatnyi autó követi azt egy Twitter Convoy segélyszervezet közreműködésével.

hirdetés

(a képek illusztrációk)

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button