Autós Hírek

Egyre többet mutat magából a Ford MEB platformos elektromos SUV-ja

Két hét van még a hivatalos premierig, de a Ford már most elkezdte mutogatni az új elektromos, már MEB platformra épülő SUV modelljének a részleteit. Első körben a hűtőmaszk helye és a nappali menetfény LED rajzolata lepleződött le.

 

Azt már régóta tudni lehet, hogy a Ford a Volkswagennel együttműködve készül bővíteni az elektromos modellpalettáját. Ennek az együttműködésnek az egyik gyümölcse egy közepes méretű SUV lesz, mely egyben a Ford első MEB platformra épülő autója is.

A gyáriak egyelőre az elnevezésről és a technikai részletekről hallgatnak, de azért megérkezett az első néhány kedvcsináló kép. Ezek nem árulnak el sokat az összképről, azt viszont láthatjuk, hogy például a kocsi elején még hűtőmaszk utánzat sem lesz, a kerekek pedig természetesen a lehető legjobb légellenállás érdekében lettek kialakítva.

A Ford még azért annyit hozzátett a dolgokhoz, hogy a járgány Európában lett kifejlesztve kimondottan az európai vásárlók számára, azaz nem egy globális villanyosról van szó.

Érdekesség még, hogy a Ford ezzel együtt egy másik, jóval lendületesebb vonalakkal megrajzolt crossover modellt is elkezdett leleplezni. Nagyon úgy tűnik, hogy dupla premierre számíthatunk március végén, azaz a Volkswagen ID.4 és az ID.5 egyszerre kap Ford testvérmodellt még ebben a hónapban.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button