Autós Hírek

Itt vannak az első információk a BMW i7-ről

A BMW az új 7-es szériával együtt mutatja be a teljesen elektromos változatot is, melyet nemes egyszerűséggel úgy emlegetnek, mint a világ első teljesen elektromos luxusszedánja.

 

A BMW a 7-es széria teljes generációváltására készül, ami bizony már magában hordozza a teljesen elektromos variáns bemutatását is. Ez i7 néven kerül majd a szalonokba, most pedig meg is érkeztek az első kézzel fogható információk róla.

Az újdonság elején méretes LED világítással kiemelt egybeolvasztott “veséket” találhatunk majd, a karosszéria nagy része pedig megegyezik majd a belsőégésű motorokkal szerelt 7-esekkel. Ez azért is fontos, mert ezáltal az elektromos variáns is egy luxusszedán lesz, nem pedig a Mercedes EQS mintájára kialakított hatch, azaz ötajtós variáns. Már meg is van ezzel, hogy miként szerzett magának elsőbbséget a BMW az elektromos luxusszedánok terén!

Fontos újdonság, hogy az i7-esben debütál a BMW új szórakoztató rendszere, mely kimondottan a hátul ülőknek szól. Ez a lényegében teljes moziélményt biztosító 31 colos képernyő, mely természetesen a tető vonalába rejthető, ha éppen nem használnánk. A rendszerről egyébként korábban már beszámoltunk mi is, amikor azt a CES keretein belül leleplezték. Kijelzőből a műszerfalon sem lesz hiány, illetve a gyáriak teljes belső testreszabhatóságot ígérnek a hangulatfények és hasonló megoldások terén.

A technikai részletekről egyelőre nem rántották le a leplet, ám annyi tisztázódott, hogy az i7 nagyjából 580 és 610 kilométer közötti hatótávval rendelkezik majd. Frank Weber, a BMW Group elnökségének tagja azt is elárulta, hogy az i7 lesz a 7-es paletta legerősebb tagja. Ez megerősíti azt a korábban kiszivárgott információt, miszerint az i7 egy 120 kWh-s akkumulátor csomagot használ majd, három elektromos motorjának az összteljesítménye pedig nagyjából 750 lóerőre tehető. Ezek azonban eddig hivatalosan meg nem erősített adatok.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button