Autós Hírek

Itt az 5 milliárd forintos rendszámtábla

Dubaiban nem szokatlan, hogy hihetetlen összegekért cserélnek gazdát különleges rendszámtáblák. A most elárverezett darab azonban minden eddigi ilyen tranzakción túlmutat, ugyanis valaki képes volt 15 millió dollárt kifizetni érte.

 

Ha Dubai, akkor bátran mondhatjuk, hogy a túlzások és a csillogás birodalmáról van szó. Több millió dolláros autók, luxus felhőkarcolók és bizonyos hölgyeményeket megmozgató keresési lehetőségek. Persze, más szempontból is találkozhatunk számunkra szinte felfoghatatlan dolgokkal. Ilyen például a különleges rendszámok adás-vétele.

A szóban forgó térségben ugyanis nem ritka, hogy egy-egy érdekesebb rendszám aukción keres megának új gazdát, és ilyenkor nem is fogják igazán vissza magukat a dúsgazdag érdeklődők. Még egy magasabb számozással ellátott rendszám is százezer dollárokért szokott elkelni, ha pedig 10-nél kisebb szám szerepel rajta, akkor meg is érkeztünk a millió dolláros kategóriába.

Eddig a rekordot egy 2016-ban elárverezett példány tartotta, egészen pontosan a D 5 megjelölés, melyért valaki képes volt 8,9 millió dollárnyi összeget kifizetni. Azért csak eddig, mert most meg is született az újabb rekord, ugyanis a P 7-es rendszámért egy aukción 15 millió dollárnyi összeget fizetett ki egy anonimitást kérő vásárló. Bizony, ez jelenleg átszámolva nagyságrendileg 5 milliárd forintnak felel meg.

Na de vajon milyen autóra fog felkerülni a világ legdrágább rendszámtáblája? Teljesen mindegy, mivel helyi felfogás szerint egy státusszimbólumról, egy ékszerről van szó. Ne akard megérteni, ha csak nem tehetős arab családból származol.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button