______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Itt a Suzuki első teljes értékű hibridje, ami tulajdonképpen egy Toyota

hirdetés

Új modellel bővítette palettáját a Suzuki az Across piacra dobásával. Ha azt hiszed, hogy ezt a kocsit már láttad valahol, akkor nyugodj meg, hogy nem tévedsz! Ősztől már Toyota RAV4-et is lehet venni Suzuki szalonban.

 

A Suzuki és a Toyota együttműködési megállapodásának egyik első fecskéjéből egyértelműen az előbbi fél profitál többet. Itt van ugyanis az új Across, a mild hibridekre komplett kínálatot építő Suzuki első teljes értékű benzin-elektromos rendszerrel ellátott autója.

Az újdonságot megnézve sokakban azonban feléledhet egy olyan érzés, hogy mintha már láttuk volna valahol ezt a formát. Akik így éreznek, azoknak nem csalnak az ösztöneik, ugyanis az új Across egy minimális szinten átrajzolt Toyota RAV4.

hirdetés

A Suzuki például minimálisan változtatott a fényszóró dizájnon, illetve a hűtőrács aljáról is eltüntette a Toyota testvér esetében megfigyelhető kettéosztást. Furcsa viszont, hogy hátul csak az embléma az egyetlen változás, minden más centire ugyan az, mint ahogyan azt a RAV4 esetében már megszokhattuk. A beltérben ugyan ez a helyzet, a Toyota kormányra került egy Suzuki embléma, más változást még nagyítóval sem igazán találhatunk.

Jó hír, hogy a technika is egy az egyben lett átültetve a Suzukiba, azaz a 2,5 literes benzines egységet itt is két elektromotor egészíti ki, ezzel megvalósítva az elektromos összkerékmeghajtás lehetőségét. A maximális teljesítmény a benzines egység esetében 136 kW, az első elektromotor pedig 134, a hátsó 60 kw-ot tud kipréselni magából. A maximális összteljesítményt még nem árulta el a Suzuki, de az már tisztázott, hogy az erőátvitelről a fokozatmentes e-CVT váltó gondoskodik a tisztán elektromosan megtehető hatótáv pedig 75 kilométer lesz.

hirdetés

Az árazás egyelőre nem ismert, azt majd az ősszel várható értékesítés megindításakor teszi közzé a gyártó. Az biztos, hogy valamivel olcsóbbnak kell lennie, mint a RAV4 Hybrid, ami Active felszereltséggel 10,5 millió forintért vihető haza.

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button