Autós Hírek

Itt a következő Toyota, ami bekerül a Suzuki palettájába

A Suzuki agresszív paletta bővítésbe kezdett az utóbbi időben. Persze ebben van egy kis turpisság is, hiszen nem saját fejlesztésű modellekről van szó, hanem többnyire Toyoták átemblémázásáról. Most például a Corolla kombiból lesz Suzuki Swace.

 

Manapság nem ritka, hogy egy bizonyos gyártó hasznosítja más márkák modelljeit is. Lényegében most ez figyelhető meg a Suzuki és a Toyota esetében is. Már korábban bejelentette ugyanis a Suzuki, hogy a RAV4 majd Across néven érkezik meg a palettába, most pedig megérkeztek az első képek a Swace modellről, ami az emblémát és az első lökhárítót leszámítva egy Toyota Corolla kombi egy az egyben.

Természetesen a hibrid kivitelről van szó, azaz a Suzuki változat esetében is az 1,8 literes benzines egység és a hozzá társított elektromos motor adja ki a 122 lóerős összteljesítményt és persze a 99 g/km CO2 kibocsátást.

Felmerülhet a kérdés, hogy vajon miért kezdenek el Toyota modellek ilyen látványosan beszivárogni a Suzuki palettába? Ennek az oka elég egyszerű: a Suzukinak szüksége van teljes értékű hibrid modellekre, hogy tartani tudja a szigorú emissziós szabályozásokat, mert hát szép dolog a mild hibridezés, de nem elég a paletta átlag jelentős leszorításához. Ehhez jön kapóra a kiforrott villanyosított hajtásláncokkal operáló Toyota.

A Swace értékesítése még idén év végén megkezdődik Európában, az ára egyelőre ismeretlen.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt is nézd meg

Close
Back to top button