______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Itt a Genesis elektromos SUV-ja

hirdetés

Egy kimondottan prémium kategóriás elektromos SUV modellel jelentkezett a Hyundai almárkája. A Genesis GV60 a Kia EV6 alapjaira épült fel.

 

A Hyundai luxusmárkájának számító Genesis is egyre hangsúlyosabban vesz részt a villanyosításban. Most például bemutatták az első hivatalos képeket a készülő tisztán elektromos GV60-ról, mely ismerős lehet azoknak, akik követték mostanság a koreai autóipari termékeket.

Az autónak alapot adó E-GMP padlólemez ugyanis a Hyundai-Kia sajátja, így erre épült fel a nemrég bemutatott Kia EV6 is. Mindezek mellett nem csak a platform közös a két autóban, hanem szemmel láthatóan a felépítés döntő többsége is.

hirdetés

A GV60 sziluettje lényegében megegyezik a Kia villanyosával, még a motorházfedél is ugyan úgy csúszik rá a kerékjárati ívekre. A különbség, hogy a Genesis dizájnerei visszafogottabb, lágyabb vonalakkal dolgoztak, ezzel nyitva a konzervatívabb vásárlók felé is.

A belső teret egy modern elektromos autóhoz méltóan a méretes kijelzők uralják, de van egy érdekes megoldás is ezen a ponton. A középkonzolon az irányváltó irányítóját a koreaiak ugyanis nem egy váltókarral vagy tekerővel oldották meg, hanem egy kristálygömbbel, mely természetesen LED-es megvilágítással hangulati elemként is jelen van az autóban.

hirdetés

A technikai részletekről egyelőre nem esett szó, de számítani lehet arra, hogy az EV6 megoldásaival találkozhatunk itt is, azaz jó eséllyel 305 lóerős kivitelben, 72,6 kWh-s akkumulátor csomaggal felszerelve kerül majd a szalonokba az újdonság valamikor 2022 első felében.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button