______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Intelligens klímát védetett le a Ferrari

hirdetés

Bár hivatalosan még nem leplezte le az új intelligens klíma megoldását a Ferrari, azok levédetésnél használt műszaki képei már kiszivárogtak. A jövő modelljei hőkamerán keresztül figyelnek majd az utazás alatt!

 

A Ferrari egy teljesen új irányba mozdul el az új, eddig főként techipari szerepeket betöltő vezérigazgató, Benedetto Vigna irányítása alatt. Értelemszerűen több szerep jut majd a jövőben a techipari megoldásoknak! Ilyen lesz például az az intelligens klíma rendszer, melynek most a levédetésnél használt dokumentumai szivárogtak ki.

Na de hogyan lehet intelligens egy klíma? Természetesen egy olyan rendszerrel, mely magától lép, ha nagyon felforrósodik vagy éppen fagyos lesz a helyzet. Ennek érdekében a jövő Ferrarijaban lesz egy befelé figyelő hőkamera is, mely folyamatosan monitorozza a bent ülők és a környezetük hőmérsékletét. Ha úgy érzékeli, hogy az adott ember adottságaihoz (figyelembe veszi, hogy férfi vagy nő az illető, illetve a testalkatot is nézi) nem a legoptimálisabb a hőmérséklet, akkor szépen szolgálatba helyezi magát és elkezdi a hűtést/fűtést célirányosan csak az adott illető környezetében.

hirdetés

Ezzel a jövő Ferrarija azt biztosítja, hogy mindenképpen a legkomfortosabban érezze magát az ember az autóban, függetlenül az időjárás viszontagságairól. Kérdés még, hogy melyik modellben debütál majd az új rendszer, de erre kitűnő lehet majd az elkövetkező években érkező Purosangue, a gyártó első készülő SUV modellje.

Címkék

Hasonló tartalmak

Egy komment

  1. Kérdés az is, hogy nem minősül-e ipari kémkedésnek az ilyen szabadalmi igények kiszivárogtatása.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button