______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Íme, az 1,6 millió dolláros Lexus

hirdetés

Ha azt hitted, hogy csak Ferrarikért és Bugattikért lehet elkérni pofátlanul hihetetlen összegeket egy árverésen, akkor tévedtél. Most itt van minden idők legdrágább japán utcai autója is.

 

A Lexus 2010-ben nem kisebb lépésre szánta el magát, minthogy belép a szupersportkocsik világába. Ennek az eszköze az LFA lett, melynek 4,8 literes V10-es motorja 571 lóerőt is képes kipréselni magából. Természetesen sosem készült tömegmodellnek (500 darabot gyártottak összesen), így az olyan különleges szériák, mint a Nürburgring Edition kivitel, mindig is jó befektetésnek számítottak.

Na de mennyire? A szóban forgó, ültetett futóművel és átdolgozott aerodinamikával rendelkező szériából összesen 64 darab készült el, amik közül 25 került Észak-Amerikába. Ezek között három darabot találhatunk, amelyek fekete fényezést kaptak, de csupán egyetlen létezik, aminek a belseje is sötétségbe burkolózik. Ezt a példányt kínálta fel most aukcióra az RM Sotheby’s a monterey-i autós hét alatt.

hirdetés

Az elvárás az volt, hogy valaki megadja érte az 1 millió dollárt, ezzel új rekordot állítva fel a japán utcai autók között, ám a licitek még ennél is jobban elszálltak. Valakinek 1,6 millió dollárt, azaz csaknem félmilliárd forintot ért meg a különlegesség birtoklása, azaz magasan ez a világ legdrágább utcai japán autója.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button