______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Igent mondott az elektromos kombira a Volkswagen, azaz sorozatgyártású kivitelt kap az ID. Space Vizzion

hirdetés

A Volkswagen vezetősége zöld utat adott az elektromos sportos kombi számára, azaz a kompaktok és a crossoverek mellett mégis lesz egy puttonyos is a jövő VW palettájában.

 

Szinte hihetetlen, de manapság már felüdülésnek számít, ha egy gyártó nem egy újabb SUV vagy egy kis kompakt érkezését jelenti be, az meg még ritkább, hogy egy sportos kombi tanulmány széria modell szintre fejlesztését jelenti be valaki. Márpedig most pont ez történt meg a Volkswagen ID elektromos modellcsaláddal kapcsolatban.

A LinkedIn ugyanis olyan információk birtokába jutott, miszerint a német gyártó vezetősége hivatalosan is zöld utat adott a tavalyi Los Angeles Auto Show keretein belül leleplezett és a MEB platformra felépített ID. Space Vizzion tanulmánynak.

hirdetés

Egyelőre korai lenne technikai részletekről beszélni, ám Ralf Brandstätter, a márka vezérigazgatója annyit már most elárult, hogy nagyjából egy 700 kilométeres hatótávval rendelkező elektromos kombira számíthatunk, amit az akkumulátorok kapacitása mellett a kiváló légellenállási tényezőknek is köszönhet majd az autó. Mindezek mellett a karosszéria is már közel kész állapotot mutat a feltételezések szerint, avagy a Space Vizzion eleganciája és dinamikus megjelenése egyaránt jellemző lesz majd a mindenki által megvásárolható verzióra is, ami a tervek szerint 2023 során kerül majd a szalonokba.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button