______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Hivatalosan is elkezdődött az Across értékesítése, sosem volt még ilyen drága Suzuki a piacon

hirdetés

A Toyota modellek Suzuki palettába ágyazásának az első lépcsője az Across, ami lényegében egy átemblémázott RAV4. Most kiderült, hogy mennyiért is lehet beleülni.

 

A Suzuki és a Toyota együttműködésének eredménye, hogy szépen lassan elkezdenek a Toyota hibridjei átszivárogni a másik fél palettájára. Hogy ennek pontosan mi az értelme? Leginkább az, hogy ezzel a Suzuki kínálatában is megjelennek a teljes értékű hibrid modellek, ami mondani sem kell, élénken szorítja le a CO2 paletta átlagot.

Na szóval itt az első átemblémázott Toyota, a RAV4 Suzuki emblémás változata Across néven. A hajtás lényegileg változatlanul lett átvéve a Toyotától, azaz a 2,5 literes benzines erőforrás van egy elektromos motorral kiegészítve, de az összteljesítmény 306 lóerőre nőtt. A két motor között fizikai kapcsolat nincs, azaz a benzines csak az első, az elektromos pedig kizárólag a hátsó tengelyt hajtja meg. Ezzel 6 másodperc alatt teljesíti a kocsi a 100-as sprintet és akár autópályázós 135 kilométeres óránkénti sebességet is elérhet kizárólag a villanymotorra hagyatkozva.

hirdetés

Ez mind szép és jó, de természetesen egy Suzuki megítélésének a lényegi részét képezi az árazás, hiszen a márka célközönsége kimondottan árérzékeny. Na, az Across nem nekik szól! Ez ugyanis nem csak az első teljes értékű hibrid Suzuki a palettán, hanem egyben a legdrágább is! Egészen pontosan 18,5 millió forintos kezdő árazást kapott, viszont ennyiért minden létező extrát adnak mellé a gyáriak. Még ennek fényében is elég húzós az árcédula, főleg annak tudatában, hogy a RAV4 legdrágább Black Edition kivitele is hazavihető már 13,8 millió forintért, igaz, az még nem konnektoros, hanem sima hibrid!

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button