Autós Hírek

Hét új tengeri teherszállító óriással bővíti a flottáját a BYD

A BYD mára már Ázsia legnagyobb autóexportőre lett, amihez elengedhetetlen a megfelelő logisztikai háttér megléte is. Már van egy gigantikus autószállító teherhajójuk, nemsokára pedig újabb hét erősíti majd a tengeri flottát.

 

A BYD napjaink legdinamikusabban fejlődő és terjeszkedő autómárkája, amely lassan már a világ minden piacán jelen lesz és komoly mértékű értékesítési adatokat produkál. Persze, ehhez az is hozzátartozik, hogy a töménytelen mennyiségű autót el is kell juttatni a célpiacokra, többnyire tengeri úton. Pontosan ezért döntött úgy a kínai gyártó, hogy saját tengeri teherszállító flottát állítanak fel.

Ennek a flottának az első hajója januárban mutatkozott be BYD Explorer NO.1 néven. Egy olyan teherszállítóról van szó, melyet kimondottan autószállításra alakítottak ki úgy, hogy akár 7000 gépjármű is elférjen a fedélzetén. Magát a hajót természetesen nem a BYD építette meg, hanem a kínai székhellyel rendelkező CIMC Raffles céget bízták meg vele.

A kínai gyártó most bejelentette, hogy az első Explorert még további hét követi majd a következő két évben hasonló szállítási kapacitással, ezeket azonban már a CSSC Offshore & Marine Engineering társaság gyártja le.

A BYD tervei szerint a saját flotta komoly mértékben csökkenti majd a jövőben a szállítási költségeket, ami még kedvezőbb árazást eredményezhet a kínai gyártó autói esetében.

forrás: Nikkei Asia

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button