______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Három új modellen dolgozik a Lancia egyes jelentések szerint

hirdetés

A Lancia az elmúlt években egyetlen modellel és csupán egy országban működő márka lett. A Stellantis viszont komoly energiát és pénzt fektet az egykor neves gyártó felélesztésébe, természetesen a villanyosítást is szem előtt tartva. Most erről szivárogtak ki információk.

 

A Stellantis már korábban beszámolt arról, hogy esze ágában sincs kivégezni a jelenleg egyetlen modellel és csak Olaszországban működő Lancia márkát, inkább ismét globális gyártót csinálnak belőle. A munkálatok már el is kezdődtek az Automotive News beszámolója szerint!

A jelentés szerint első körben a jelenleg futó Ypsilon leváltása történik meg valamikor 2024 folyamán egy e-CMP platformra épülő városi minivel. Ez egyben a gyártó első teljesen elektromosan is kapható modellje lesz, de akárcsak az Opel Corsa vagy a Peugeot 208 esetében, egy darabig megmaradnak a belsőégésű alternatívák is.

hirdetés

A gyártó ezzel párhuzamosan dolgozik egy kompakt crossoveren is, mely már kizárólag elektromos formában lesz elérhető 2026-tól. Ez a modell már a Stellantis új STLA alapjaira épül majd fel, a kiszivárgott információk szerint pedig Olaszországban, a Melfi üzemben indul be a gyártás a globális piacra.

Bár az eddig elhangzottak is bíztatók, az igazán izgalmas felvetés a végére maradt. A jelentés ugyanis kitér arra is, hogy egy kompakt hatchback is készülődik, mely visszahozza a Delta elnevezést a palettára. Itt technikai részleteket egyelőre nem hoztak nyilvánosságra, ám a 2027-es megjelenés szintén tisztán elektromos hajtást feltételez.

hirdetés

A Lancia tehát él és van jövője a Stellantis elképzelései szerint, viszont a régi, belsőégésű motorral szerelt sportos modelleken felnőtt generációnak jelen esetben is meg kell barátkoznia az elektromos jövő képével.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button