______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Három év múlva már csak hibridekkel és elektromos autókkal foglalkozik a Honda

hirdetés

A Honda is felhagy a kizárólag belsőégésű motorokkal szerelt autók forgalmazásával, ráadásul nem is olyan sokára. Három év múlva már csak elektromos modellek és hibridek lesznek a palettán.

 

Ahogy egyre inkább elkerülhetetlenné válik a teljes elektromos átállás (szigorodó emissziós szabályok és országos belsőégésű motor tiltások), úgy fektetik le sorra a gyártók az emissziómentes (helyileg legalábbis) paletta kialakítását célzó intézkedéseket. A legtöbben értelemszerűen a lépcsőzetes átalakításban látják a lehetőségeket, ezért sem meglepő a Honda által kiszivárogtatott tervezet sem.

Történt ugyanis, hogy a Honda rangidős alelnöke, Ian Howells arról számolt be az Autocar magazinnak, hogy a japán gyártó 2023-ban teljesen leszámol a kizárólag belsőégésű motorokkal ellátott modellekkel, azaz onnantól kezdve a palettában csak hibrid és elektromos modellek lesznek majd.

hirdetés

A teljes elektromos átállás viszont még várat magáta Howells szerint, ugyanis a technológia ára jelenleg nem elfogadható még elmondása szerint a paletta teljes átalakítására. “Ezek a modellek van hogy 50 százalékkal drágábbak, mint a hagyományos vagy hibrid változatok”- hangzott a megállapítás, ami után hozzá tette az alelnök, hogy természetesen ha a jogszabályok a hibrideket is elkezdik tiltani (márpedig nagyon ebbe az irányba haladunk), akkor készek további lépéseket is megtenni.

Ian Howells azt is hozzátette, hogy szerinte még más megoldásoknak is van szerepe a jövőben a teljes villanyosítás mellett, hiszen a szintetikus üzemanyagoknak és az üzemanyagcellás megoldásoknak is van még esélye a környezetvédelemért vívott harcban.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button