______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Grecale néven jön az új Maserati SUV

hirdetés

A Levante kistestvére lesz Alfa Romeo Stelvio alapokkal a Maserati most beharangozott modellje, melynek egyelőre csak a nevét árulták el hivatalosan.

 

Felgyorsultak az események mostanság a Maserati háza táján. Nem sokkal vagyunk a 630 lóerős V6-os motorral szerelt, ám később elektromos és hibrid formában is piacra lépő MC20 sportkocsi premierje után, máris elkezdték az olaszok a következő nagy dobásuk beharangozását. Ez lesz a Levante kistestvéreként a palettára megérkező Grecale.

Most első körben az elnevezést leplezték le a gyáriak, ám néhány fontos információ már korábban kiszivárgott az újdonságról. Ilyen például, hogy ugyan arra a Giorgio platformra építik fel, mint amit az Alfa Romeo Stelvio esetében is alkalmazott a konszern. Természetesen költségoptimalizálás okán nem csak a platform lesz azonos a két autónál, hanem egyéb más Alfa Romeo eredetű alkatrészek is megjelenhetnek majd az új szigonyosban.

hirdetés

Szó esett arról is, hogy a Maserati villanyosítási törekvéseinek része lesz a Grecale is, azaz a hagyományos belsőégésű motorok mellett az elektromos hajtás is megjelenik majd a kínálatban, ám az egyelőre nem tisztázott, hogy hibrid formában vagy pedig ténylegesen kipufogó nélkül szándékoznak ezt majd meglépni az olaszok. Persze, még korai is ilyen mélységű részletekről beszélni, hiszen a hivatalos premier a tervek szerint jövő év második felében lesz csak megejtve, az első példányok pedig várhatóan 2022 legelején érkeznek majd meg a kereskedésekbe.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button