______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Furcsa logót védetett le a Mazda, úgy néz ki, tényleg lassan megkezdődik a Wankel-motor visszatérése

hirdetés

Évek óta hallani lehet pletykákat, hogy a Mazda a Wankel-motor visszatérését tervezgeti. Most úgy tűnik, hogy megint egy lépéssel közelebb kerültünk a dologhoz, beszédes logót védettek ugyanis le a japánok.

 

Nem újkeletű dolog, hogy a Mazda a Wankel-motor visszatérését tervezgeti. Az utóbbi időben már azt is tudjuk, hogy ez egy amolyan hatótáv növelő megoldás lesz a villanyosított palettában, ám az ilyen kijelentések mellett konkrét utalást eddig nem igazán láthattunk arra, hogy tényleg megvalósulhat a dolog. Most viszont érdekes fejlemények érkeztek Japánból, kiszivárgott ugyanis néhány újonnan levédetett Mazda adat.

Először is egy embléma, mely egyértelműen a bolygódugattyús motor jellegzetes alakú dugattyúját ábrázolja. Wankel megerősítve! Mindezek mellett a logón belül található egy “e” megjelölés is, mely szintén beszédes, azaz az elektromos hajtásra utal.

hirdetés

Ha ez nem lenne elég, három teljesen új elnevezés is kiszivárgott. Ez az e-SKYACTIV R-Energy, az e-SKYACTIV R-EV és az e-SKYACTIV R-HEV. Ezek egyértelműen hajtási rendszerek lesznek, melyekben az R a “rotary” azaz a bolygódugattyús utalás lehet. Na de hogy miben különbözik a három, az majd nemsokára kiderül. Az egyik közülük szinte biztos, hogy a már korábban beharangozott hatótáv növelős megoldás lesz.

A sztorit izgalmasabbá teszi, hogy nemrég egy sportkocsi szerkezeti felépítéséről készült vázlat is kiszivárgott a japánoktól, így titkon minden rajongó egy újabb RX szériában kezdett el mostanság reménykedni.

hirdetés

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button