Autós Hírek

Frissítette az ID.4 szoftverét a Volkswagen, új funkciókkal bővült az autó tudása

A Volkswagen alapos szoftveres frissítésnek vetette alá az ID.4 modelljét, melynek köszönhetően most már olyan turpisságokra is képes, mint a lámpánál ácsorogva hasznos “Auto Hold” funkció vagy a digitális műszeregységen megjelenített aktuális üzemmód.

 

A Vokswagen mondhatni, hogy szoftveres szinten nem áll túl jól, amit maga a cég vezérigazgatója is beismert egy héttel ezelőtt. A srácok azonban szépen lassan reszelgetik a programokat, amiből most például éppen az elektromos ID.4 felhasználók profitálhatnak.

Semmi világmegváltó dologra nem kell gondolni, inkább hiánypótlásnak fogható fel a szoftveres tapasz. Például, most már működik az “Auto Hold” funkció, azaz a lámpánál ácsorogva nem kell folyamatosan taposni a féket, hanem az autó megtartja a pozíciót, majd a “gázpedál” lenyomására azonnal oldja a rögzítést.

Szintén nem nevezhető durva extrának, hogy az ID.4 digitális műszeregysége mostantól képes megjeleníteni az éppen aktuális töltöttségi állapotot és a használt üzemmódot, illetve kirakja a vezető elé a járgány a külső hőmérsékleti adatokat is. Javítottak az Infotainment rendszer gyorsaságán és átláthatóságán is.

Ami ezeknél érdekesebb, hogy a szoftveres frissítés mellett egy kézzel fogható fejlesztést is bejelentett a Volkswagen. A németek ugyanis ingyen kicserélik a 12 voltos akkumulátort egy modernebbre, amennyiben a tulajdonos befárad az egyik márkaszervizbe. Hogy miért van erre szükség? A gyáriak kommunikációja szerint ez elengedhetetlen ahhoz, hogy a későbbiekben új funkciók és kényelmi megoldások jelenjenek meg a kínálatban.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button