Autós Hírek

Földre kényszerítve

Egy repülőnek az a dolga, hogy repüljön. Persze eljön az idő, amikor leselejtezésre kerül valami miatt, ilyenkor már maximum csak a gurulás marad neki. Pont mint ennek a Learjet-nek, mely most limuzinként kerül árverésre.

 

A Learjet üzleti repülőgép család kimondottan nagy sikernek örvend a felsőbb réteg körében. Érthető, mert parádésan jó jet-ek ezek, a luxus és az üzleti siker megtestesítői. Eljön viszont az a pillanat is, amikor valamiért egy ilyen gép nem repülhet tovább és el kell bontani. Vagy esetleg van egy második út: át kell építeni földi járgánnyá.

Pontosan ez történt esetünkben is, az egykori kecses repülőgép most furcsa limuzinként tűnt fel a Mecum’s aukciós ház kínálatában. A különlegességet Dan Harris álmodta meg, az átalakítást pedig a Chicago-ban található Exotic Coach bonyolította le.

A Learjet utcai pályafutását egy két éven keresztül tartó tervezés és építés előzte meg, aminek keretén belül többek között egy egyedi fémvázzal erősítették meg a fura járgányt. Ez a váz nem csak a “karosszéria” merevségét hivatott szolgálni, hanem egyben tartószerkezetként is szolgál a beépített 8,1 literes Chevrolet V8 teherautó motornak is.

Ez egyben azt jelenti, hogy a sugárhatóművek kikerültek a helyükről, viszont LED-es világítással és beépített mélynyomókkal olyan hatást értek el a tervezők, mintha azok még mindig a helyükön lennének és működnének is.

A belső tér igazi limuzinos kiépítést kapott, a sofőr pedig az egykori pilótakabinban kap helyet egy középre húzott ülésben. Mivel innen eléggé nehézkes a környezet szemmel tartása, ezért mindjárt négy kijelző is a vezető segítségére van, hogy ezeken figyelje a gép körül elhelyezett kamerák képét.

Az aukció a ritka repülő-limuzinon kívül tartogat még egy különlegességet: a nyertes licitáló ugyanis megkapja a hozzá tartozó 14 méteres trélert is, illetve egy 2015-ös Chevrolet Silverado is jár a szetthez, hogy legyen mivel szállítani a nem mindennapi “bulimobilt”.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button