______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Ferrari motorral repeszt ez a Subaru Impreza WRX STi

hirdetés

A Subaru Impreza WRX STi már önmagában egy zseniális sportkocsi, melytől nem áll távol a rali világa sem. Na de mi történik, ha megbolondítjuk még a dolgot egy Ferrari V8-as erőforrással? Akkor áll össze igazán a kép.

 

Az Impreza WRX STi a rali világának egyik legismertebb járgánya. Érthető, hiszen az összkerék-meghajtás és a kiváló boxer erőforrás egy gyors és kezelhető versenyautót eredményez. Na de, mi történik, ha kivesszük a boxert és helyettesítjük egy Ferrari eredetű V8-assal? Ezt próbálta ki Sam Albert, aki a Ferrari California 4,3 literes erőforrását tuszkolta be a motortérbe.

Az eredmény nem csak a vérpezsdítő hangzásban merül ki, hanem a dinamizmus is megváltozott érthető módon, hiszen a Ferrari motor már 460 lóerőt képes biztosítani az eddigi 300 helyett. Ehhez jön hozzá még a futómű átalakítása is, hiszen ezzel a lépéssel minimálisan nehezebb lett a versenygép orra, ami súlyos másodperceket jelenthet egy szakaszon.

hirdetés

Mert bizony, Sam nem csak poénból végezte el az átalakítást, hanem versenyezni is akar vele. Ezt lehetővé is teszi az amerikai versenyszabályzat, mely nem ragaszkodik a gyári motorhoz és lóerő-korláthoz, amennyiben annak űrtartalma 4,5 liter alatt van és nincs rajta turbófeltöltő vagy kompresszor. Na de milyen mozgás közben a Ferrari Impreza? A fenti videó minden részletet megmutat!

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button