______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Felszámolja versenyautós részlegét a Volkswagen

hirdetés

Hátat fordít a versenysportok világának a Volkswagen, hogy több figyelmet tudjon fordítani az elektromos utcai autók fejlesztésére. A Volkswagen Motorsport GmbH alkalmazottakat nem rugják ki, hanem átcsoportosítják őket az anyacég utcai autókat fejlesztő részlegébe.

 

Talán minden idők legkomolyabb autóipari átalakításainak lehet szemtanúja a generációnk, az elektromos átállás ugyanis fenekestül forgat fel mindent, amit eddig ismertünk és megszokottnak tartottunk az iparágban. Ráadásul ez nem csak a kis cégeket érinti, hanem bizony olyan nagy konszernek is kénytelenek nehéz döntéseket hozni, mint például a Volkswagen.

Nemrég beszámoltunk arról, hogy pár éven belül eltűnhet az európai piacról is a Passat, most pedig egy ennél még megdöbbentőbb hír érkezett: a németek felszámolják a Volkswagen Motorsport GmbH-t, azaz a márka innentől nem kíván részt venni a motorsportok világában.

hirdetés

Ez a döntés természetesen az összes létező szakágat érinti, azaz a Volkswagen Polo GTI R5 gyártása is leáll és az ID.R elektromos versenyautó jelenlegi fejlettségi állapota is véglegesnek tekinthető. Az előbbi esetben azért a Volkswagen elmondta, hogy az alkatrészellátás még évekig megmarad, az utóbbival pedig már úgyis minden lehetséges fontos rekordot megdöntöttek.

A motorsport részleg felszámolására azért volt szükség a Volkswagen szerint, hogy az elektromos utcai modellek fejlesztébe nagyobb kapacitással tudjanak részt venni. Ezért is a Motorsport GmbH alkalmazottakat nem kirúgják, hanem beolvasztják őket az anyacég más részlegeibe.

hirdetés

“A motorsport alkalmazottak mély szakértelme és az ID.R projekttel megszerzett tudás továbbra is velünk marad és segít abban, hogy jobb és hatékonyabb modelleket tudjunk kifejleszteni az ID elektromos modellcsalád bővítésére”- mondta Frank Welsch, a VW elnökségi tagja.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button