______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Felfelé bővít a Dacia, bemutatkozott a Bigster nagyméretű SUV tanulmány változata

hirdetés

Egyelőre csak tanulmány szinten mutatta meg magát a Dacia legújabb dobása, de pár éven belül tényleg egy minden eddiginél nagyobb járgány érkezik a gyártó palettájára.

 

A Renault-Nissan-Mitsubishi összefogás egy új, egységes padlólemezre építkezik a jövőben. Ez a variálható CMF-B platform, melynek köszönhetően jelentősen olcsóbban lehet új modelleket hadrendbe állítani, ami természetesen kapóra jön a Renault tulajdonát képező Dacia számára is. Ennek fényében nem csoda, hogy tovább növekszik a későbbiekben a Dacia palettája, ráadásul felfelé is bővítik majd a kínálatot.

Bemutatkozott ugyanis a Bigster tanulmány, mely már a nevéből kikövetkeztethető módon a gyártó legnagyobb modellje lesz majd széria változatban. 4,6 méteres hosszával (akkora, mint egy Skoda Kodiaq) az újdonság pont egy szegmensnyit ver majd rá a Duster méreteire, a megjelenése pedig modern és robosztus lesz.

hirdetés

A technikai specifikációk egyelőre nem ismertek, ám az új platform lehetővé teszi a benzines és gázolajos megoldások mellett a hibrid hajtáslánc használatát is. Ez azt is jelentheti, hogy a kis Spring elektromos városi járgány után érkezhet nem sokkal egy újabb konnektoros Dacia is. Mikor? A jelenlegi állás szerint valamikor 2025-ben.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button