______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Felfedte villanyosítási terveit a Bentley

hirdetés

Hiába épül fel jelenleg brutális benzines erőforrásokból a Bentley palettája, a neves gyártó sem kerülheti el az elektromos irányba eltolódást. Már ki is dolgozták a gyáriak az ütemtervet, melynek a végén ott van a teljes villanyos átállás.

 

Aki ránéz jelenleg a Bentley által kínált motorokra, az okkal gondolhatja, hogy ez a gyártó az, akit nem igazán hatnak meg az emissziós szabályozások. V8, W12 és hasonló finomságokból épül fel jelenleg a paletta (azért van V6-os hibrid is), de ez nem lesz már sokáig így.

A márka vezetősége ugyanis felfedte a jövőre vonatkozó terveit, melyekben egyértelműen a villanyosításé a főszerep, de természetesen lépcsőzetes megvalósításban. Először is, 2023-tól minden egyes modell kapható lesz hibrid felállásban is a bejelentés szerint, ami lényegében a folyamat kiinduló pontja. Ezt követi, hogy a gyártó 2025-ben szeretné bemutatni az első teljesen elektromos modelljét, mely után egy évvel kikerülnek a kínálatból a kizárólag belsőégésű motorokra támaszkodó hajtásláncok.

hirdetés

Ennek következménye, hogy 2026-tól már csak hibrid és elektromos modellekkel foglalkozik majd a Bentley, de csak 2030-ig, ekkor ugyanis már a hibrideknek is menniük kell. Bizony, a jelenlegi célkitűzések szerint az évtized legvégére teljesen elektromos márka lesz a nagymúltú angol gyártóból.

Ez elsőre igencsak drasztikus változásnak tűnik, de a jelenlegi folyamatok és emissziós boszorkányüldözések hatására jó eséllyel tíz év múlva a legtöbb nagyobb gyártó már döntő többségében elektromos autókkal foglalkozik majd. Nincs más lehetőség, főleg ha az Európai Unió jelenleg ismert formájában elfogadja az Euro 7-es normát, ami lényegében ellehetetleníti a belsőégésű motorokat és az azokra támaszkodó gyártókat.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button