______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Egyelőre nem kerül fel a GR palettára a Toyota Yaris emelt hasmagasságú változata

hirdetés

Bár más gyártók előszeretettel vetnek alá gyári tuningnak crossover modelleket, a Toyota egyelőre nem helyezi fel a GR palettára a Yaris Cross modelljét a márka ausztrál marketing igazgatója szerint.

 

A Toyota nemrég jelentette be, hogy a jövőben tovább bűvül a teljesítményorientált GR paletta, melyen jelenleg a Supra és a Yaris található meg csak. Bár ennél részletesebb terveket nem közöltek a japánok, eddig egyedül pletyka szinten a Corolla merült fel eshetőségnek, mint a Gazoo Racing beavatkozás következő várományosa. Tehát pontosan azt nem tudjuk, hogy mely modelleket fogják még “sportosítani” a gyáriak, most viszont kiderült, hogy egyelőre mi az, ami biztos nem kerül fel a GR kínálatba. Ez pedig nem más, mint a Yaris emelt hasmagasságú változata, a Cross kivitel.

Ezt Sean Hanles, a márka ausztrál marketing igazgatója árulta el egy interjúban a CarAdvice magazin újságírójának. “Nem tudok róla, hogy egyáltalán terv szinten is létezne a GR Yaris Cross”- hangzott az egyértelmű kijelentés. A Toyota tehát egyelőre úgy tűnik, hogy nem látja a lehetőséget a sportos kompakt crossoverekben, pedig a konkurens márkák, mint például a Hyundai (Kona N) és a Volkswagen (T-Roc R) már felismerték, hogy az SUV mániát kihasználva lényegében bármi eladható, akár sportosan csomagolva is.

hirdetés

Persze, ez nem azt jelenti, hogy később nem karolja fel a Gazoo Racing a Cross variánst, hiszen az alap Yaris már átesett a GR kezelésen, az emelt hasmagasságú változat pedig technikai szempontból nem különbözik meghatározó mértékben attól. Ennek következménye, hogy az izmosítás kevés energia és pénz ráfordításával megoldható lenne gyakorlatilag bármikor.

illusztrációk: KDesignAG

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button