______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Európában is szerencsét próbál a kínai szuper SUV

hirdetés

Kínában nem újdonság a Dongfeng által forgalmazott Seres SF5 modell, hiszen ott már 2019-ben bemutatkozott a hibrid és elektromos formában elérhető SUV. Európában viszont még nem igazán találkozhattunk vele, de ez fog megváltozni 2023-ban.

 

Ahogy szépen lassan átalakulnak az erőviszonyok az autóiparban, úgy jelennek meg új piaci szereplők ott, ahol eddig nem igazán találkozhattunk velük. Ez leginkább úgy értendő, hogy egyre több eddig ismeretlen kínai gyártó jelenik meg az európai piacon. Így történik ez a Dongfeng égisze alatt futó Seres SF5-el is, melyet már 2019-ben lelepleztek a hazai piacon, majd pedig némi ráncfelvarrás után Európában is szerencsét próbálnak vele.

Természetesen egy elektromos modellről van szó, mely két- és négymotoros kivitelben is elérhető, a legerősebb alternatíva pedig 700 lóerőt képes a vezető szolgálatába állítani. A hatótáv kérdése elég szélsőségesen értelmezhető, mivel létezik belőle hatótáv növelő benzines motorral ellátott verzió is. Ebben az esetben az 1,4 literes turbós erőforrás nem játszik közvetlen szerepet a hajtásban, hanem energiával látja el közvetlenül az elektromos motorokat és a 40 kWh-s akkumulátor csomagot is.

hirdetés

Amennyiben nem kérünk benzines erőforrást, akkor 80 vagy 90 kWh-s akkumulátorcsomagot kapunk, melyekkel akár 640 kilométer is megtehető egyetlen töltéssel. A legerősebb négymotoros kivitelben a 2,3 tonnás járgány 3,5 másodperc alatt teljesíti a 100-as sprintet, míg a végsebessége 255 kilométeres óránkénti tempóban van meghatározva.

Hivatalosan az európai forgalmazás márciusban kezdődik, az árak egyelőre nem ismertek.

hirdetés

 

 

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button