______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Európában is kapható lesz a BYD több mint 1000 lóerős SUV-ja

hirdetés

Tavaly mutatkozott be Ázsiában a YangWang U8, mely egy elképesztően erős és robusztus elektromos SUV modell. A BYD most úgy döntött, hogy Európában is elérhetővé teszik nemsokára a különlegességet, ráadásul egy másik, szintén nem elhanyagolható teljesítménnyel bíró SUV is kapható lesz nálunk.

 

Az elmúlt években egyre több elektromos járgány jelenik meg 1000 lóerő feletti teljesítménnyel. Ezek egy jó része ráadásul nem is sportkocsi, hanem egy méretes SUV vagy terepjáró modell. A tavaly Ázsiában bemutatkozott YangWang U8 is ebbe a kategóriába tartozik, ráadásul most úgy néz ki, hogy Európában is kapható lesz.

A BYD ugyanis úgy döntött, hogy a robusztus SUV-nak van létjogosultsága nálunk is, így el is kezdték az export megszervezését. YangWang U8 négy elektromos motorja 1184 lóerő leadására képes. Tartalmaz a rendszer egy 2 literes turbós benzines erőforrást is, ám ez a hajtásban nem vesz részt, csupán a generátor szerepét bízták rá a 49,05 kWh teljesítményű akkumulátor töltésénél.

hirdetés

Az ára egyelőre nem ismert, de abban biztosak lehetünk, hogy nem az olcsó kategóriát képviseli majd az U8, hiszen a kínai ára is nagyjából 50 millió forintos összegre váltható át.

A BYD egy másik SUV modellt is Európába hoz még idén. Ez pedig nem lesz más, mint a Fang Cheng Bao 5-ös, mely egy 1,5 literes benzines erőforrást és két elektromos motort használ a meghajtáshoz. A rendszer összteljesítménye 670 lóerő 760 Nm nyomaték mellett.

hirdetés

Az még kérdés, hogy a két modell milyen elnevezéssel lesz kapható Európában, a BYD vezetősége ugyanis utalást tett arra, hogy a helyi piac számára jobban csengő modell és márkanevekkel igyekeznek majd megszólítani a lehetséges vásárlókat a jövőben.

forrás: Carscoops

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button