______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Erős hátszelet kapott a Nikola, bevásárolta magát hozzájuk a GM

hirdetés

Sokak szerint a Nikola startup cég túl nagy fába vágta a fejszéjét, amikor bejelentette, hogy elektromosan és üzemanyag cellával is üzemelő platóst dob piacra. Most viszont már illik komolyan venni a törekvéseket, hiszen egy autóipai óriás karolta fel a kezdeményezést.

 

A Nikola egy amerikai startup cég, óriási tervekkel. A srácok annyira nagyot álmodtak, hogy a Badger pickup ígéretére a legtöbben csak legyintettek még az év eleji beszámoló alkalmával is. Pedig van ráció az elektromos és üzemanyagcellás hajtást egyaránt befogadni képes platósban, de a körülmények tényleg nem könnyítették meg a végleges változat bemutatását, a nagy szeptemberi premiert is halasztaniuk kellett a koronavírus járvány okozta nehézségekre hivatkozva.

Talán jobban is jártak így, ugyanis közben megérkezett az a nagy hátszél, amire várt a csapat. A General Motors ugyanis meglátta a lehetőségeket a koncepcióban és egy 2 milliárd dolláros tranzakcióval 11 százalékos részesedést szerzett a feltörekvő startup cégben.

hirdetés

Ez egyben azt is jelenti, hogy biztos háttérrel rendelkezik most már a Nikola a tervei megvalósításához, sőt, az autóipari óriás segítségével a gyártás és az akkumulátor ellátás is megoldódott. Ez természetesen a piacra dobás menetét is meg fogja gyorsítani, illetve a további fejlesztési költségek is leredukálódnak a későbbiekben. Egészen pontosan a Nikola vezetői szerint a megállapodással nagyjából 5 milliárd dollárt tudnak megspórolni 10 éves viszonylatban.

A Badger Pickup a jelenlegi állás szerint jövőre mutatkozik be végleges változatként, a sorozatgyártás pedig 2022-ben kezdődik meg a GM egyik egyelőre még meg nem nevezett üzemében.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button