______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Erdogan kapta az első török elektromos Togg T10X-et

hirdetés

Új szintre lépett a török autóipar, miután hivatalosan is elkészült az első elektromos Togg T10X modell, melyet nem más, mint az elnök, Recep Tayyip Erdogan kapott meg.

 

Törökország az elmúlt években gőzerővel dolgozik a saját autóiparának fellendítésén. Ennek egyik legfőbb eszköze a közelmúltban létrehozott Togg márka, mely 2019-ben jelentette be, hogy egy elektromos SUV modellen dolgozik.

A T10X modellre már ekkor elkezdték felvenni a megrendeléseket, amikből a Daily Sabah jelentése szerint több mint 170 ezer darab futott be eddig. Ennek az okán a törökök meg is kezdték a gyártókapacitás bővítését, ami 2023-ban 20.000/év mennyiséget jelent már.

hirdetés

Most végre el is készült az első példány, melyet nem más, mint Törökország elnöke, Recep Tayyip Erdogan vehetett át. Erdogan elárulta, hogy a hivatala a elsőként adta le a megrendelést még 2019-ben, ezért került hozzá az első példány, ami után természetesen folyamatosan érkeznek majd az autók a többi megrendelőhöz is.

A Togg T10X kezdetben egymotoros kivitelben elérhető, mely a hátsó tengelyt hajtja 220 lóerőnyi teljesítménnyel. Akkumulátorból már kétféle lehetőséget kínálnak a gyáriak, így az elektromos hatótáv WLTP szerint 310 és 520 kilométer lehet választástól függően.

hirdetés

A gyáriak ígérete szerint a T10X még ebben az évben kap egy erősebb, kétmotoros változatot is, melynél már 440 lóerővel számolhatnak majd a tulajdonosok.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button