______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Elrajtolt a Dakar, Romain Dumas már az első napon kiesett

hirdetés

Elrajtolt az idei Dakar-rali, melynek ezúttal Szaúd-Arábia ad otthont. A versenyzőknek 5000 versenykilométert kell megtenniük összesen 12 nap alatt, ám van, akinek már az első etap befejezése sem sikerült problémamentesen.

 

Sokan az év legnagyobb autó és motor versenyének tartják az 1979 óta kisebb kihagyásokkal évente megrendezett Dakar-ralit. Egy ideje azonban csak a nevében hordozza a tereprali verseny az eredeti célállomást, avagy Dakar-t. Idén sincs ez másként, amikor is Szaúd-Arábiában kell teljesíteniük a versenyzőknek 12 nap alatt az összesen 5000 kilométeres, nem túl kímélő távot.

A mezőny már el is rajtolt, és azonnal megtörtént az első komolyabb meglepetés: az elmúlt években az elektromos Volkswagen ID.R-el sorozatos rekordokat felállító, ám most a Rebellion Racing színeiben és autójával induló Romain Dumas alig 60 kilométer megtétele után volt kénytelen kiállni a versenyből. A francia versenyző DXX Buggy-ja nemes egyszerűséggel lángra kapott és pár perc alatt szinte teljesen leégett. Személyi sérülés nem történt.

hirdetés

Az autósok között sikeresen, a Toyotájával a tizenegyedik helyre beérve teljesítette azonban az első távot Fernando Alonso, akinek navigátora idén az ötszörös győztes Marc Coma. Az autósok élén a Mini-vel versenyző Vaidotas Zala érte el elsőként az idei verseny első állomását, míg a motorkerékpár kategóriát jelen pillanatban Toby Price vezeti egy KTM nyergében.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button