______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Digitális is, meg nem is az Aston Martin új visszapillantó megoldása

hirdetés

Az Aston Martin ugyan látja a lehetőségeket a digitális visszapillantóban, de egyelőre nem akarja elengedni a hagyományos tükrös megoldást sem. A kettő elegyét használják majd a közeljövőben.

 

Ahogy terjednek a futurisztikus elektromos autók, úgy nyúlnak egyre többen a digitális visszapillantókhoz, azaz a kis talpra szerelt oldalsó kamerákhoz. Persze, a legtöbb esetben csak tanulmány szinten tartják a gyártók a dolgot, ám volt már olyan, aki éles helyzetben is meglépték az eddig igencsak megosztó technológia bevezetését.

Ilyen például az Audi, aki az e-tron elektromos SUV-t kínálja oldalkamerákkal bizonyos piacokon. Persze, nem mindenhol érhető el a jövőbe mutató megoldás, például nálunk sem teszik lehetővé a szabályok az alkalmazását. Ezért gyárt két külön visszapillantót az Audi, és ezért nem vált kizárólag digitálisra az Aston Martin.

hirdetés

A neves angol gyártó ugyanis nem látja értelmét annak, hogy ennyire bonyolítsák a gyártás folyamatát, így inkább egy olyan megoldással álltak elő, amely mind a kettőt vegyíti egyszerre. Ha akarod kamera képet kapsz, ha pedig úgy esik jól, akkor a tükröt nézed.

A Gentex-el közösen kifejlesztett technológia így minden országban megfelel a követelményeknek, ráadásul biztonságosabb a digitális-hagyományos hibrid, mintha csak az egyiket alkalmaznák. Elég arra gondolni, hogy mondjuk a kamera elromlik vagy sáros lesz, akkor sem kell “vakon” manőverezni az utakon. Tovább növeli a digitális rész használhatóságát, hogy a hátsó kamera a tetőre kerül a csomagtartó vagy a lökhárító helyett, így a belső tükörben látható kép az eddig megszokotthoz hasonló lesz, csupán holtterek nélkül.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button