______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Elmosódó határok, azaz alap Seat motorokat kap a Cupra Ateca

hirdetés

A Seat külön márkaként hivatkozik a Cupra márkára, mely a gyári modellek teljesítményre kihegyezett változatait is magába foglalja. Most azonban úgy tűnik, hogy lejjebb engednek a gyáriak az elvárásokból, ugyanis két alap Seat motor is bekerül az eddig csak 300 lóerős kivitelben jelen lévő Cupra Ateca kínálatába.

 

Ha Cupra, akkor ma már mindenkinek a Seat márkától majdnem függetlenül működő, főként sportos modelleket árusító gyártó ugrik be. A helyzet azonban közel sem ennyire egyszerű. Egy ideig komoly Seat-Cupra távolodást figyelhettünk meg (általánossá vált a kiugró teljesítmény és megérkezett az első kizárólag Cupra modell is), most viszont úgy tűnik, hogy szépen lassan mégis összezárják azt a bizonyos ollót a döntéshozók.

A Cupra ugyanis bejelentette, hogy a saját kínálatában új motorokat kap az Ateca, ami miatt hajlamos lehet az ember egyből valami kimagasló dologra gondolni. Vajon 400 lóerővel is kapható lesz az eddig 300 lovas SUV? Vagy dízellel is megcélozzák a felhúzott 2.0 TSi teljesítményét? Szó sincs erről!

hirdetés

Az új motorok közül egyik ugyanis egy az egyben a Seat palettáról (VW konszern) lesz átemelve, a másik pedig a már ismert kétliteres teljesítményben korlátozott változata lesz. Igen, a jövőben a Cupra Ateca is kapható lesz a 150 lovas 1,5 literes benzines erőforrással és kizárólag elsőkerék-meghajtással. A másik újdonság a palettán a 2 literes erőforrás 190 lóerős kivitele lesz, ám ehhez már jár az összkerék-meghajtás is.

A lépést a gyáriak azzal magyarázzák, hogy szeretnének nagyobb választási szabadságot adni a vásárlóknak, de sanszosabb, hogy más motiváció áll a közel felszereltségi szintre történő Cupra butításnak. Ez pedig nem más, mint az eladott példányszámok kérdése, ami érthető is, hiszen profitot ezzel lehet igazán termelni.

hirdetés

Az “új” motorok mellett persze érkezik egy kis ráncfelvarrás is az Ateca sportos változatához, azaz például megváltozik a lökhárítók rajzolata, illetve átdolgozzák a belső dizájnt is minimálisan a gyáriak. Arról egyelőre nincs információ, hogy a gyengébb motorokkal mennyivel lesz olcsóbb a Cupra SUV, a 300 lovas változat induló ára azonban jelenleg 20,6 millió forintra tehető.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button