Autós Hírek

Elkészült az ötmilliomodik Tesla

A Tesla újabb mérföldkőhöz érkezett, azaz elkészült az ötmilliomodik autójuk. A fehér Model 3 a gyártó kínai üzemében gurult le a szalagról.

 

A Tesla elektromos járgányai elég megosztó tényezők az autózás világában. Van, aki rajong értük, mások pedig inkább messziről kerülik őket. Oldaltól függetlenül azt nem lehet elvitatni az amerikai gyártótól, hogy egyre komolyabb sikersztoriról van szó, legalábbis eladások tekintetében. Az amerikai gyártó ugyanis az elmúlt években olyan mértékben gyorsul gyártás terén is, hogy azt már lassan követni is nehéz lesz.

Elég csak arra gondolni, hogy a Tesla anno 12 év alatt érte el 2020-ban, hogy legyártsa az egymilliomodik autóját. Mindezek után már csak 18 hónap kellett nekik, hogy elérjék a kétmilliós darabszámot, majd a harmadik millió 11 hónappal később jött össze. Négymillió? Újabb hét hónap. Most pedig megvan az ötmillió is, alig több mint 6 hónappal később.

Az ünnepi darab ez esetben a gyártó kínai üzemében készült el és nem más lett, mint egy hófehér Model 3-as. A kínai üzem tekintetében fontos még kiemelni, hogy nem aprózzák el arrafelé a tempót a munkások, hiszen alig két hete ünnepelték azt is, hogy az ázsiai gyáregység már 2 millió autót elkészített. Ez annak tekintetében nagy szám, hogy 2019 végén kezdődött meg a termelés csak a szóban forgó üzemben.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button