______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Elkészült az első DBX, működik az Aston Martin új gyáregysége

hirdetés

Az elmúlt időszak viszontagságai után duplán ünnepelhetett az Aston Martin. Elkészült a nagy reménységük, a DBX legelső példánya, ráadásul egy teljesen újonnan megnyitott üzemben meg történt mindez.

 

Az elmúlt hónapok egyértelműen a negatív hírekről szóltak az Aston Martin háza táján. Először jöttek a pénzügyi nehézségek, majd Andy Palmer vezérigazgatónak is távoznia kellett. Ideje volt már valami pozitív bejelentésnek, ami most végre meg is történt.

Ünnepélyes keretek között elkészült ugyanis az első DBX példány. Ez annak az SUV modellnek az első fecskéje, amitől nem kevesebbet várnak, mint hogy ismét egyenesbe hozza a márka pénzügyi mutatóit. Persze, a 200 ezer eurós induló ár nem éppen a sokak számára elérhető kategóriát képviseli, de a szabadidő vonatra felkapaszkodás a Porsche és a Bentley esetében is bevált, így érthető, ha bizakodóan állnak a dolgokhoz a gyáriak és mérföldkőnek jelölik meg a szalagról legurulás pillanatát.

hirdetés

Mindezek mellett más miatt is ünnepel a márka. A DBX ugyanis egy vadonatúj gyáregységben készül, mely Walesben, egy egykor a honvédelmi minisztériumhoz tartozó területen lett felépítve.

“Büszke vagyok az Aston Martin csapatára, mivel hosszú évek munkájával és kitartásával elérte, hogy ez az egykori honvédelmi terület most már a világ egyik legmodernebb gyárának ad otthont. Ez is rámutat arra, hogy a márka mekkora erővel és túlélőképességgel bír. Óriási megtiszteltetés, hogy tanúja lehetek az első DBX szalagról legördülésének és csak azt sajnálom, hogy nem lehet itt mindenki velünk, aki az elmúlt években szívvel lélekkel járult hozzá a projekthez!”- hangzott el Keith Stantonnak, az Aston Martin ideiglenesen kinevezett ügyvezető igazgatójának a beszédében, aki ezzel megemlékezett az elmúlt évek sajnálatos, de elengedhetetlen leépítéseiről is.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button