______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Elkészült a Divo, megkezdődnek a kiszállítások

hirdetés

Mintegy két évnyi fejlesztés után hivatalosan is elkészült a Bugatti Divo. Az 5 millió dolláros szupersportkocsik megindulnak a szerencsés és tehetős tulajdonosok felé.

 

A Bugatti hivatalosan is befejezte a Chiron alapokra épülő Divo szupersportkocsi két éven keresztül tartó fejlesztését, ami azt jelenti, hogy megkezdődnek a kiszállítások a megrendelők felé. Mivel összesen 40 darab készül el a járgányból, ezért nincsenek sokan, viszont az 5 millió eurós vételár értelmében értelemszerűen a tehetősebb réteg képviselői mind.

A Divo egyébként a Chiron W16-os 8 literes négyturbós benzines egységét hasznosítja 1500 lóerős teljesítményre hangolva 1600 Nm nyomaték mellett. Ennek köszönhetően a sportkocsi 2,4 másodperc alatt teljesíti a 100-as sprintet a végsebessége pedig 380 kilométeres óránkénti sebességnél van limitálva elektronikusan. Bár ebben a kategóriában semmit sem számít, a hivatalos adatok szerint a különlegesség 22 literes kombinált fogyasztással rendelkezik.

hirdetés

“A Divo egy újabb mérföldkő a Bugatti 110 éves történetében. A Veyron és a Chiron mellett vonul be a történelemkönyvekbe. Egy új korszakba lépett általa a Bugatti, a modern szupersportkocsi építés korszakába. A Divo-val egy igazán személyre szabott remekművel gazdagítjuk az autóipart”-örvendezett Stephan Winkelmann, a neves és nagy múltú gyártó vezérigazgatója.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button