______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Elektromos Ford-al versenyez majd Ken Block

hirdetés

Ken Block augusztus végén Holjes-ben debütál majd a Projekt E széria mezőnyében egy teljesen elektromos Ford Fiesta volánja mögött.

 

A Gymkhana feltalálója, az amerikai fenegyerek ismét versenypályára merészkedik. A Projekt E elektromos ralikrossz bajnokságon próbál szerencsét Ken Block augusztus végén egy tisztán elektromos Ford Fiesta volánja mögött.

Block versenyautója (akárcsak a mezőny többi tagjának gépe) három elektromos motorral lesz felvértezve, melyek összteljesítménye 610 lóerő 1000 Nm nyomaték mellett, ráadásul mindkét tengely hajtott. A versenyszériába a hajtásláncot mindenkinek a STARD cég szállítja, a csapatoknak csupán finomhangolásra lesz lehetőségük.

hirdetés

“Nagyon örülök, hogy részt vehetek a világ első elektromos ralikrossz versenyén a Projekt E sorozatban, a STARD Ford Fiesta ERX volánja mögött. Az autó teljesen rendben van, alig várom, hogy végre elrajtolhassak vele Holjes-ben”-nyilatkozta Ken Block. A versenyszéria alapítója, Michael Sakowicz is örömét fejezte ki, hogy Ken Block is a széria részese lesz, hiszen egy világszerte ismert névről van szó, akinek mély tapasztalata van az “őrült” gépekkel is.

Ne felejtsük el azonban, hogy augusztus 22-23-án nem csak Ken Block lesz látható a pályán, hanem bizony az FIA Ralikrossz VB mezőnyében ott lesz ismét Szabó Krisztián is, aki idén egy Hyundai i20 Supercart terelgetve próbál meg minél jobb eredményeket elérni!

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button