______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Elkaszálta a Porsche Európában a 718 Boxster és Cayman modellt

hirdetés

Az EU kiberbiztonsági szabályzata miatt kerül kivezetésre Európából a Porsche belépő szintű sportkocsija. Már rendelést sem vesznek fel a 718 Boxster és Cayman modellre.

 

Manapság úgy néz ki, hogy a búcsúztatások időszaka van. Nemrég számoltunk be az utolsó Audi R8-ról, elköszöntünk a Volvo dízelmotorjaitól, elengedtünk a belsőégésű motorral szerelt N-es Hyundai modelleket, most pedig a Porsche jelentette be, hogy elővette a kaszát és használta is. Az elszenvedő alany pedig nem lett más, mint a gyártó belépő sportkocsi modellje, a 718 Boxster és Cayman.

Na de miért is kellett kukázni Európában a nagy sikereket megélt modellcsaládot? A márka szóvivője, Oliver Hilger szerint nem más áll a háttérben, mint az idén júliustól életbe lépő kiberbiztonsági szabályzata, aminek a 2016-ban bemutatott kocsik egyszerűen már nem tudnak megfelelni. A szabályzat egyébként többek között a hackertámadásokat és az esetlegesen így kialakuló eltérítéseket hivatott megelőzni.

hirdetés

Felmerül a kérdés, hogy vajon egy szoftveres frissítéssel nem-e lehetne mégis a szabályzatnak megfelelővé tenni a két autót? A Porsche szóvivője erre is reagált és elmondta, hogy komoly fejlesztéseket és módosításokat kéne alkalmazni, ami költség terén egy új modell kifejlesztésének a felét tenné ki, azaz nagyon nem lenne gazdaságos. Már csak azért sem, mert jövőre úgyis bemutatásra kerül az új generáció, mely már teljesen elektromos lesz.

Maradt azonban egy kiskapu azoknak, akik mégis új 718-asra vágynak! A Cayman GT4 RS és a Boxster RS Spyder továbbra is rendelhető, mert limitált szériás modellekre egyelőre nem vonatkozik a szabályzat.

hirdetés

forrás: Motor1

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button