______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Életveszélyes légzsák? Ezúttal nem a Takata a hunyó.

hirdetés

Mintegy félmillió autót hív vissza a Volvo világszerte, mert a felfúvódó légzsák törmelékei életveszélyes sérüléseket okozhatnak. Ismerősnek hangzik? Pedig most nem a Takata a beszállító!

 

Évek óta tart a Takata botrány, mely több millió autó esetében érintett. Csak felfrissítésként: mint kiderült, a felfújódó légzsák darabjai repeszként működve akár halálos sérüléseket is okozhatnak még egy enyhe kimenetelű baleset bekövetkeztekor is.

Most pontosan ugyan ezen okok miatt rendel vissza globálisan mintegy félmillió autót a Volvo a CNBC beszámolója szerint, csak hogy van egy csavar a sztoriban. A szóban forgó, 2001 és 2009 között gyártott S60 és S80 modellek esetében már nem a Takata volt a légzsák beszállítója, hanem a svéd AutoLiv és a német ZF!

hirdetés

A Volvo elárulta azt is, hogy a probléma a légzsák-patronoknál jelentkezik, ha azok tartósan nagy hómérsékletnek és nedves környezetnek vannak kitéve. Ekkor a patronok bomlásnak indulhatnak, amik porrészecskéket hoznak létre, ezzel növelve a nyomást és a “robbanás” mértékét.

Bár egyelőre nem tisztázódott, hogy más modellek, esetleg márkák esetében is fennáll a probléma, mindenképpen új lendületet adhat a légzsák-botránynak, ha kiderül, hogy más beszállítók is komoly hibákat vétettek és életveszélyes termékeket küldtek beszerelésre a gyártókhoz. Érdemes lesz figyelni a fejleményeket.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button