______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Életveszélyes gyerekülést hívnak vissza a polcokról

hirdetés

Az ADAC tesztelésén derült ki, hogy egy már forgalomban lévő gyerekülés nagyon komoly biztonsági kockázatot jelenthet, mivel hirtelen erőhatás esetén egyszerűen kiszakadhat a helyéről.

 

Ha termékek biztonsági teszteléséről van szó, akkor mindenképpen az ADAC az egyik legmeghatározóbb szervezet a témában. Éppen ezért, ha ők valamire azt mondják, hogy a használata veszélyes, akkor azt illik komolyan is venni. Most éppen gyereküléseket tesztelve találtak két igencsak aggasztó típust a jelenleg is futó kínálatban.

Az egyik a Silver Cross Discover modell, mely esetében szövetlágyító vegyszerezést találtak a szövetben, ami hosszútávon igencsak káros hatással rendelkezik, az ADAC nem ajánlja a használatát, így meg is buktatta azt a tesztelésen.

hirdetés

A másik esetben még drasztikusabb a helyzet. A tesztelés egyik eleme az ütközéskor fellépő erők ülésekre gyakorolt vizsgálata, amit minden esetben egy 65 kilométeres óránkénti sebességgel kivitelezett becsapódással modelleznek. Ekkor derült ki, hogy a Peg Perego Viaggio Twist modell nem bírja ki az ilyenkor fellépő tesztelést és nemes egyszerűséggel kiszakad a helyéről, ezzel életveszélyessé válva.

Ha ez nem lenne elég, kiderült az is, hogy a Viaggio Twist szövete TCPP-t, egy igencsak rákkeltő égésgátló vegyszert tartalmaz, ami mondjuk az izzadsággal kioldódva a gyermek bőrén keresztül felszívódva okozhat egészségkárosodást.

hirdetés

Az eredmény annyira megdöbbentő, hogy már intézkedtek is a boltokból visszahívásról, de természetesen az eddig értékesített darabok továbbra is a felhasználóknál maradhatnak. Ha viszont te is ilyet használsz, fontold meg, hogy inkább lecseréled, ne ezen múljon a későbbiekben egy komoly tragédia!

forrás: ADAC

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button