______________________________________________________________
hirdetés
Autós HírekElektromos

Elektromosra vált az Opel is a kisautók terén

hirdetés

Alig mutatták be az Opel Corsa jelenlegi ötödik generációját, máris a következő felvonásról beszél a gyártó. Kiderült, hogy mikor jön a hatodik Corsa, illetve az is, hogy mi hajtja majd.

Az Opel háza táján igencsak felpezsdült az élet a PSA családba épülés óta. Sorra jönnek ki az új modellek, ráadásul a fejlesztési folyamatok is kellően felgyorsultak. A Peugeot alapokra épített ötödik generációs Corsa megalkotásához is elég volt két év, így érthető, hogy a bemutatás után pár héttel már vannak érdemi információk a hatodik generációról is.

Bizony, még meg sem kapták az első megrendelők az új, már elektromosként is kapható Corsát, Stephan Norman, az angliai képviselet vezetője már fontos információkat árult el az utódról. Például kiderült, hogy a fejlesztés már elkezdődött, a kész termék pedig 2025-ben már a szalonokban is látható lesz.

Ami ennél is fontosabb, hogy a kisautók esetében az Opel/Vauxhall felhagy a belsőégésű motoros változatokkal, így a következő Corsa esetében nem alternatíva lesz a villanyos hajtáslánc, hanem csakis úgy lehet majd megvásárolni.

hirdetés

Ezzel az Opel is csatlakozik ahhoz a hullámhoz, mely mellett a Mini is érvelt a napokban. Ezen álláspont szerint a városi járgányok a jövőben kizárólag elektromos hajtással kerülhetnek a piacra. A BMW kisautós márkája 2030 után szintén nem szándékozik benzines vagy dízel egységet kínálni a modelljeihez.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button