______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Elektromos motorokat is fog gyártani a szentgotthárdi Opel gyár

hirdetés

A Stellantis a jövőben is nagy szerepet szán az Opel magyarországi üzemének, így elkezdték a felkészítést a villanyos korszakra is. Nemsokára egymás mellett készülnek nálunk a belsőégésű és az elektromos motorok.

 

Az Opel, ezzel együtt pedig a Stellantis komoly mértékben számol a magyarországi üzemmel a jövőben is, legalábbis erre világít rá, hogy komoly beruházások kezdődtek meg Szentgotthárdon.

Egészen pontosan a cégóriás 45 milliárd forintot fordít (10 milliárd forintos állami támogatással) a gyáregység kibővítésére és átalakítására, hogy a jövőben nálunk is megkezdődhessen az elektromos hajtásláncok előállítása, mellyel 110 új munkahely is kialakításra kerül.

hirdetés

Fontos még, hogy nem csak az elektromos motorok gyártása folyik majd az üzemben, hanem létrejön egy fejlesztési központ is, mely a villanyos hajtások tökéletesítésével foglalkozik.

A tervek szerint évi szinten 630 ezer darab villanymotor készül majd el Szentgotthárdon, de természetesen ezzel párhuzamosan megmarad a belsőégésű erőforrások gyártása is.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button