Autós Hírek

Eladó az eredeti legendás Batmobile, de hajat tépő száguldozásra ne számíts

Egy igazi autós legenda keresi most új gazdáját, azaz kalapács alá kerül minden idők legismertebb Batmobile-ja, melyet ténylegesen használtak az 1989-es és az 1992-es Batman filmekben.

 

Ha Batmobile, akkor a legtöbb embernek azonnal az 1989-es Batman és az 1992-es Batman visszatér filmekben látott fekete különlegesség ugrik be. Nem hiába, hiszen a klasszikus modell sosem felejthető látványos elemekkel hirdette az igazságosztó bőregér érkezését, ráadásul megjelenésében is talán ez a próbálkozás illett leginkább eddig a sötét lovag jelleméhez.

Ha igazi fanatikus vagy, akkor most felcsillanhat a szemed, ugyanis pontosan ezt az autót értékesítik a napokban a Classic Auto Mall portálon. Nem egy másolatot, hanem egy olyan példányt, amit ténylegesen használtak a szóban forgó filmekben, valószínűleg olyan jelenetekhez, ahol állt a Batmobile vagy esetlegesen nagyon lassan haladt.

Ezt miből lehet kikövetkeztetni? Abból, hogy a szóban forgó darabnál nem hogy a legendás sugárhajtómű nem működik, hanem még belsőégésű motor sincs benne. A meghajtásáról egy elektromos rendszer gondoskodik, mellyel nagyjából 40 kilométeres óránkénti sebességgel tud mozogni a különlegesség.

Legalábbis papíron, a jelenlegi tulajdonosa ugyanis nem merte megkockáztatni az esetleges elektromos zárlatot az akkumulátorok életre lehelésével, a járgány ugyanis a 90-es évek óta egy métert sem tett meg saját erőből.

További különlegesség, hogy ennél a példánynál kiépítettek egy vezetői állást a két hagyományos ülés mögött, valószínűleg azért, hogy egy filmes alkalmazott vezesse azt elrejtve (a tetőn található szellőzőn kinézve) amíg az ülésekben a színészek gondtalanul eljátsszák a szerepüket.

Egy igazi filmtörténeti különlegességről van szó tehát, melynek az árazása is ehhez mérten lett megszabva. A tulajdonosa nem kevesebb mint 1,5 millió dollárt szeretne érte kapni, ami elsőre horribilis összegnek hangzik, de egy tehetős rajongó-gyűjtő szemében egy ilyen ritkaság a világ minden létező pénzét is megérheti.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button