Autós Hírek

Eladó a Wall Street farkasa filmben használt törött Lamborghini

A Wall Street farkasa film forgatásához két Lamborghini Countach példányt is használtak. Az egyiket ráadásul a sztori miatt össze is törték. Most ez a sérült példány keresi új gazdáját egy aukción.

 

A Wall Street farkasa az elmúlt évek talán legsikeresebb amerikai filmje. Nem csoda, hiszen legendás szereplőgárdát válogattak össze Jordan Belfort botrányos sztorijának megelevenítéséhez, ráadásul a látványelemeken sem spóroltak. Autók tekintetében például nem használtak replikákat, azaz a filmben látható fehér Lamborghini Countach is teljesen eredeti.

Nem csak eredeti, hanem mindjárt kettő is volt belőle a forgatáshoz. Az egyiket a hagyományos felvételekhez használták, míg a másikat a történet miatt alaposan összetörték. A kábítószer hatása alatt hazavezetős jelenetben ugyanis a kaszkadőr ténylegesen ütközött az autóval, hogy a felvételek teljesen valódik legyenek.

Azt kevesen tudják viszont, hogy a rendező, Martin Scorsese nem volt elégedett az eredeti sérülésekkel, így felvételen kívül még direkt meg is tolatták az olasz sportkocsit egy kisteherautóval, aminek eredményeképpen már komolyan lehasznált megjelenése lett a legendás járgánynak.

Most ez a törött Countach keresi új gazdáját egy novemberi aukción, melyet a Bonhams bonyolít majd le az Egyesült Arab Emírségekben. Előzetes felmérések szerint nagyjából 1,5 és 2 millió dollár közötti összeg várható a filmtörténeti különlegességért, melyhez ingyen adják Leonardo DiCaprio a jelenetben használt öltözékét is, a rendezői széket (melyet nem csak Scorsese írt alá, hanem két főszereplő is), illetve két DVD-t és egy szintén dedikált clapboard példányt.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button