Responsive AdsHirdetési Zóna
hirdetés
Autós Hírek

Ekkora dodzsemet még nem láttál!

Minden idők egyik legkedveltebb vidámparki mutatványa a dodzsem, mely kicsiknek is megadja a vezetés élményét némi akciózással egybekötve. Most elkészült egy nem éppen visszafogott darab, de ezt már jogsi nélkül nem lehet vezetni.

 

A pandémia és a home office rendszer időszakának hozadéka volt az elmúlt években, hogy hirtelen mindenkinek sok ideje lett különböző projekteken dolgozni. Nem történt ez másként Amerikában sem, ahol úgyis sokan bütykölnek valamit a garázsban.

hirdetés

Dan Hryhorcoff is már évekkel ezelőtt a fejébe vette, hogy teljesen új szintre emeli a dodzsemezés fogalmát, azaz épít egy klasszikus kinézetű, de gigantikus méretű példányt magának. Aztán az elmúlt időszakban sokat tudott dolgozni vele, így mostanra el is készült a különlegesség, mely ráadásul Amerikában teljesen legálisan közlekedhet az utakon.

Na de miről is van szó pontosan? Először is emberünk elment egy régi vidámparkba, ahol méreteket vett egy korabeli dodzsembről. Hazaérve először polisztirolból készítette el a teljes tervet, majd formákat készített belőle, hogy végül üvegszálas anyagból alkossa meg a végső karosszériát.

A váz és a hajtás alapját egy Chevrolet Aveo adja, melynek motorja ebben az esetben nem elől, hanem hátul van, így könnyen megvalósíthatóvá vált a hátsó tengely hajtása is. Ha ez nem lenne elég, Dan előre motorkerékpár kereket és kormányzást szerelt, így nem csak a fordulókör lett jobb, hanem jogilag is kedvezményes kategóriába került a járgány.

 

hirdetés
Címkék
hirdetés

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button