______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Egyre többet mutat magából a Skoda Enyaq

hirdetés

Alig három hónapja lengette be először a Skoda, hogy Enyaq néven készül az első nagyméretű elektromos autója, most pedig elkezdték az infókat is kiszivárogtatni hozzá. A Kodiaq méreteivel rendelkező villanyos a paletta legerősebbje is lehet.

 

A Volkswagen csoport villanyosításából a Skoda sem marad ki, ezt már február vége óta tudjuk. Akkor viszont még csak az elnevezés volt nyilvános, most viszont sok érdekes részlet kiderült az Enyaq-ról.

Először is, méretét tekintve a Kodiaq kategóriájában méretteti meg magát. A 4,6 méteres hossza és 1,9 méteres szélessége teljes értékű elektromossá teszi, ami legfőképpen a belső térkínálatban mutatkozik majd meg.

hirdetés

A technikai specifikációkról is egyre többet tudunk. Nem véletlen a többes szám, ugyanis a villany Skoda ötféle teljesítménnyel és ugyanennyire változatos hatótávval lesz kapható. A belépő szintet az Enyaq iV 50 képviseli majd, melynek 55 kWh-s akkumulátor csomagja egy 146 lóerős elektromotort lát el energiával, a maximálisan megtehető hatótáv pedig 340 kilométer WLTP szabvány szerint mérve.

A paletta, és egyben a Skoda kínálat legerősebbje az RS kivitel lesz, melyben már egy 82 kWh-s akksi csomagot találhatunk, amely mindjárt két elektromotor (tengelyenként egy) számára biztosítja a szükséges energiát. A rendszer összteljesítménye 297 lóerő, az egy töltéssel megtehető hatótáv pedig 460 kilométerben van meghatározva. Érdekesség, hogy az Enyaq iV 80 ugyan lóerők tekintetében gyengébb, mint az RS (201 lóerős ez a változat), de hatótáv szempontjából ez lesz a legütősebb: mintegy 500 kilométert lehet majd levezetni vele egyhuzamban teljesen feltöltött akkumulátorokkal.

hirdetés

Az Enyaq gyártása a Skoda saját cseh üzemében kezdődik majd meg még idén év végén, ezzel ez lesz az első olyan MEB platformra épülő járgány is, melyet Németországon kívül állítanak majd elő.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button