______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

97 bérautót loptak el egy lezárt raktárból Új-Zélandon

hirdetés

Az Új-Zélandon tevékenykedő Jucy autókölcsönző cég raktárjába tört be egy tolvaj banda, majd szépen apránként elhajtottak 97 bérautóval. A rendőrségnek feltűnt, hogy egyre nagyobb az amúgy üres utakon a Jucy járgányok jelenléte.

 

Akárcsak a világ számos pontján, úgy Új-Zélandon is szigorú intézkedéseket vezettek be a koronavírus járvány legyőzésére. A kijárási korlátozás és a turizmus leállítása egyben az autókölcsönzők kényszerpihenőjét is jelentette. Ennek értelmében a helyi Jucy autókölcsönző is beszüntette ideiglenesen a működését, a bérautókat pedig egy gigantikus raktárban pihentették le. Erre a raktárra talált rá egy autótolvaj banda!

Nagyon úgy tűnik, hogy a cég elkövette azt a hibát, hogy a raktárat semmilyen módon nem őriztette, mivel a bűnözők csaknem egyesével tudtak elhajtani mintegy 97 darab, többségében felmatricázott bérautóval. A rendőrségnek viszont feltűnt, hogy az üres utcákon szinte csak Jucy autók szaladgálnak, ráadásul sok példányt a hatóságok szóvivője szerint “szokatlan körülmények között” találtak meg, így értesítették a cég képviselőit, hogy valami nincs rendben. És nem is volt!

hirdetés

A raktárba érkező dolgozók ugyanis már csak a kocsik hűlt helyét találták, a bűncselekmény megoldása pedig azonnal el is kezdődött. Nem volt nehéz dolga a rendőröknek, hiszen hivatalosan egyetlen Jucy matricás autó sem lehetett a raktáron kívül, így amint láttak egyet, azt a sofőrrel együtt begyűjtötték. A 97 ellopott kocsiból egy hét alatt 85 került elő, 29 embert pedig már le is tartóztattak.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button