______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Egy újabb egykor jól csengő elnevezést vesz elő a Ford az elektromos palettához

hirdetés

A Ford márkaigazgatója nemrég arról beszélt, hogy a gyártó elektromos palettájához egykori jól csengő elnevezéseket is szeretnének majd felhasználni. Az egyik ilyen a Thunderbird lehet a jelenlegi állás szerint.

 

A Mustang Mach-E kapcsán jelentette ki Jason Castriota, a Ford márkaigazgatója, hogy az elektromos paletta kiépítéséhez a jövőben a múlt nagy típusneveit szeretnék majd felhasználni. “Úgy érezzük, hogy feltétlenül érdemes lenne felfedezni a régi márkaneveinkben rejlő potenciált”- hangzott a kijelentés. Most pedig nagyon úgy tűnik, hogy meg is van az első ilyen jelölt.

A gyártó ugyanis Amerikában ismét levédette a Thunderbird márkanevet, azaz a jelek szerint az 1955 és 1997 között gyártott, majd 2002 és 2005 között retró roadster képében visszatért járgány is tagja lesz a Ford elektromos jövőképének. Az egyelőre nem tisztázott, hogy a Thunderbird is elektromos SUV jövőt kap-e, vagy esetleg megmaradhat elegáns kétajtósnak, ezzel rétegmodellként bővítve a gyártó villanyos kínálatát.

hirdetés

Azzal, hogy beigazolódni látszik Castriota felvetése, szépen ismét előkerülhet a többi, már-már elfeledett név is, mint például a Fairlane, a Capri vagy éppen a Sierra. Vitathatatlan, hogy ezzel a húzással egy újonnan kiépített paletta valószínűleg könnyebben értékesíthető, viszont biztos lesz olyan fanatikus is, aki nem ért majd feltétlenül egyet a dologgal. Persze, a profit beszél továbbra is, nem a régmúlt idők hírmondója, avagy új idők régi szelei ugyan úgy, vagy még erősebben fújják azt a bizonyos vitorlát…

 

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button