______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Egy hónapon belül már másodszor jelent be visszahívást a Polestar

hirdetés

Még el sem kezdődött a Polestar 2 hibás akkumulátor energiavezérlő moduljainak a kijavítása, máris egy újabb probléma ütötte fel a fejét. A fűtési rendszerrel adódtak gondok.

 

Nem indul könnyen a Polestar első elektromos autójának a piaci bevezetése. Még csak nemrég kezdődött meg az első Polestar 2 modellek kiszállítása a tulajdonosoknak, viszont már a második visszahívásnál tartanak a svédek.

Az első problémára akkor derült fény, amikor az újdonsült tulajdonosok elkezdtek arra panaszkodni, hogy menet közben gyakorta erőtlenné válik az amúgy kimondottan dinamikus elektromos járgány. A gyáriak gyorsan meg is kezdték az ügyek kivizsgálását, majd arra jöttek rá, hogy az akkumulátor energiavezérlő modulja hajlamos szoftveresen összeomlani, ami a hajtás erőtlenedését vagy teljes leállását okozza. Két hete jelentették be, hogy visszahívást kezdeményez a gyártó.

hirdetés

Lehet, hogy egy kicsit elsiették a dolgot, mert ha várnak még pár napot, akkor egyben lehetett volna két akciót letudni. Most fény derült ugyanis arra, hogy a nagyfeszültségű fűtési rendszer sem működik úgy, ahogy kéne, ezért ennek is kelleni fog egy kis szoftveres foltozgatás.

Ez a rendszer az akkumulátorok és a kabin fűtéséért felel, de jelen pillanatban megbízhatatlan a működése a vizsgálatok szerint, ami nem csak az autóban ülők didergését okozza téliesebb időben, hanem az akkumulátorok élettartamát is csökkenti, ha nem képes időben felmelegíteni azokat. A visszahívás szó azonban jelen esetben csak képletesen értendő, a Polestar 2 ugyanis már rendelkezik felhőalapú frissítéssel, tehát a hibát úgy fogja orvosolni a Volvo kötelékébe tartozó gyártó, hogy ahhoz a már átadott példányok tulajdonosainak nem kell befáradniuk a márkaszervizekbe. A még a telephelyeken várakozó autókat pedig a gyáriak lefrissítik önerőből a közlemény szerint, viszont ez némi csúszást okozhat az átadásokban.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button