______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Drága, de haláli vétel lehet ez a 7-es BMW

hirdetés

Jó vétel lehet egy 1996-os BMW 750iL majdnem 2 millió dollárért? Alapvetően nem. Viszont ennek a példánynak múltja van. Véres múltja…

 

Alapvetően ha valaki 1,75 millió dollárt akar elkérni egy 96-os 7-es BMW-ért, azt azonnal bolondnak és közveszélyesnek nyilvánítjuk. Na de miért is érhet mondjuk egy gitár 330 ezer dollárt? Mondjuk azért, mert azt maga Elvis Presley kapta anno az édesapjától. És miért kérnek ezért a fekete 750iL-ért majdnem 2 millió dollárt? Mert ebben az autóban zárult le 1996-ban a rapzene egy korszaka.

Bizony, ez az autó, amit a Las Vegas Celebrity Cars árul, ugyan az, mint amiben 1996-ban több lövés érte Tupac Shakur-t, az amerikai rap egyik legnagyobb alakját. Azon a bizonyos forró szeptemberi estén (ezért nem vette fel a golyóálló mellényt Pac) a rap legenda egy boksz mérkőzésen vett részt Las Vegasban, majd a szállodából elindult egy fellépésre. A BMW volánja mögött Suge Knight, a Death Row Records kiadó tulajdonosa ült, Tupac az anyósülésen foglalt helyet. Nem messze a koncert helyszínétől egyszer csak egy Cadillac gurult melléjük, melyből valaki több lövést adott le a fekete bajor járgányra. A lövöldözésben Shakur sajnos olyan sérüléseket szenvedett, hogy nem sokkal kórházba szállítása után meghalt.

hirdetés

A tragikus események után az autó golyó ütötte nyomokkal egy ideig egy rendőrségi telepen várta a sorsát, majd a hatóságok elárverezték. Azóta többször is gazdát cserélt, jelenleg 121 ezer mérföld van az órájában, de a legutóbbi tulajdonos eredeti dokumentumok alapján állíttatta vissza a szomorú napon tapasztalt állapotra. Egyedül az ajtón, a díszlécnél nem sikerült teljesen eltüntetni egy lövés nyomát, de ez mondhatni csak pikánsabbá teszi a nem mindennapi járgányt.

Dugig vagy pénzzel? Szereted a 90-es évek rap hangulatát? Nem riadsz vissza attól, hogy egy halálesettel összehozható autó álljon a garázsodban? Akkor ez a te gyűjtői példányod.

hirdetés

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button