______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Csupán 8 ezer autó kellett volna a Porsche értékesítési rekorddöntéshez tavaly, de értelemszerűen így is elégedett a gyártó

hirdetés

A 2020-as év egy gyártónak sem volt könnyű, de azért voltak olyanok is, akik kevésbé érezték meg a járvány gazdasági hatását. A Porsche például majdnem megdöntötte a saját értékesítési rekordját.

 

A koronavírus járvány mondhatni alapvető mértékben alakította át a mindennapjainkat, aminek természetesen gazdasági vonatkozásai is vannak. A tavalyi év elején gyakorlatilag megbénult az autóipar is, mely sokakat nagyon kényesen érintett. Szerencsére azért elvétve van egy-két olyan gyártó is, amelyik köszöni szépen, nagyon jól érzi magát a 2020-as eredményekkel is.

Ilyen például a Porsche, akinek hajszál híján sikerült megdöntenie minden eddigi értékesítési rekordot. A tavalyi évben ugyanis összesen 272 ezer autót sikerült eladniuk, ami csupán 8 ezer darabbal marad el a rekordnak számító 2019-es 280 ezer darabos eredménytől.

hirdetés

“A koronavírus válság 2020 tavaszától nagy kihívást jelentett. Mindazonáltal a szállításokat viszonylag stabilan tudtuk tartani az év egészére”- mondta Detlev von Platen, a márka marketing és értékesítési igazgatója. Na de minek köszönhető a siker ebben a nehéz helyzetben is? Erre is választ adott az igazgató pár szóban: “Friss, vonzó termékválasztékunk, a Taycan sikeres fogadtatása, mint az első teljesen elektromos Porsche és a márkánk karizmája. Ezek mind hozzájárultak ehhez a pozitív eredményhez a nehéz idők ellenére is.”

A márka legsikeresebb modellje tavaly is nem meglepő módon a Cayenne volt 93 ezer darabos értékesítéssel, a 911-ből összesen 34 ezer darabot sikerült eladni. A Taycan összesen 20 ezer vásárlót tudott megszólítani.

hirdetés

Az is kiderült, hogy a márka legnagyobb felvásárló országa továbbra is Kína, ahol az elmúlt 12 hónapban összesen 89 ezer darab Porsche modellt sikerült eladnia a gyártónak, ezzel 9 százalékos növekedést elérve a 2019-es szezonhoz képest.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button